Danseressen

Sense of Bellydance is een showgroep met professionele buikdanseressen: Hadyr, Kyria, Nansi Lande, Sadiya en Roos Belinfante. Wij hebben een schat aan ervaring opgedaan in de afgelopen jaren met het geven van buikdans lessen, workshops en optredens. We bundelen in deze groep onze krachten en laten het plezier zien dat wij aan buikdansen beleven. Wij laten zien hoe spannend, vrolijk, energiek en veelzijdig buikdansen is! In 2013 vierde Sense of Bellydance haar 5 jarige jubileum.

140106 GerieHadyr
De betekenis van de naam Hadyr heeft te maken met de golven van de zee. Voor mij is het een mooie symboliek die opgaat voor Oriëntaalse buikdans: zacht, krachtig, ritmisch, altijd in beweging, oeroud, onweerstaanbaar, overrompelend…

http://www.buikdansenutrecht.nl140106 germaine

Isandria
Op 10 jarige leeftijd heeft Aziza haar het oriëntaals buikdansen geleerd, en deze passie is altijd gebleven. Zij trad voor het eerst op in haar grote buikdansshow El Hekeya. Van 1985 tot 1998 ontving ze klassiek ballet onderricht van Joke de Backer. De schone buikdanskunst mocht zij verder leren van meerdere binnen- en buitenlandse docenten, die haar in verschillende stijlen hebben ingewijd.

140106 rosanneKyria
Kyria heeft een gracieuse, vloeiende stijl waarin zij met veel gevoel zowel klassiek Egyptisch als Turkse Oryental vertolkt. Als kind begonnen met jazz-ballet, tijdens haar studietijd ontdekte ze buikdansen en de laatste jaren is daar ook klassiek ballet bij gekomen. Ze geeft sinds 2008 les bij Parnassos in Utrecht.

Kijk op Kyria’s website voor meer informatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Layla Lyn

Layla Lyn

Layla Lyn is een vrolijke, geaarde danseres met prachtige soepele heupen. Ze geeft wekelijks les in de Dwarsligger in IJmuiden. Kijk op haar facebook pagina voor meer informatie.

Roos Belinfante
“Ik vindt het heerlijk om iets te hebben waar ik zichzelf in kwijt kan, waarin ze kan zijn wie ik ben, in al mijn verschijningsvormen. Lief en rond, zowel als hard en 140106 rooskrengerig, heel teder en zacht zowel als stevig, uitdagend en sexy zowel als in mezelf gekeerd. Sinds 2008 ben ik zowel op regionaal als op landelijk niveau bezig met professionalisering van de buikdans in het algemeen en mezelf in het bijzonder.”

Meer weten over Roos? Kijk op haar website.

Sadiya

140106 Marjan

Kijk op Sadiya’s website voor meer informatie.

 

 

Nansi Lande

140106 nansiMeer informatie over de lessen van Nansi vind je op de website van Theater De Kom.

Gunesh
Gunesh volgde jarenlang lessen in o.a. buikdansen, Egyptische dans en traditionele Indiase filmdans. Zij heeft haar eigen dansstijl ontwikkeld door het combineren van deze dansvormen.Vrouwelijke kwaliteiten als schoonheid, sierlijkheid, verfijning en kracht laat zij hierin tot uitdrukking komen. Zij straalt liefde en vreugde uit in haar dans en weet de mensen om haar heen hiermee te raken.Kijk voor meer informatie op haar website.

 

 

Advertenties