Terugblik op regenboogfeest Wijk aan Zee

Groepsfoto van alle danseressen die aan de voorstelling meededen

De groepsfoto van alle deelnemers

Al vanaf het middaguur was het druk bij Café de Zon in Wijk aan Zee. De feestzaal werd omgetoverd in een Oosterse Oase met behulp van kleurrijke doeken en versieringen. Danseres Layla Lyn is initiatief neemster voor een buikdansfeest waarbij de voorstelling ‘Regenboog’ van Sense of Bellydance de avond opende. Het thema van de ‘Regenboog’ voorstelling is het leven van de vrouw. Kyria beeldde de geboorte uit, waarna Isandria en Veerle een ontroerende dans met vleugels dansten om het kind-zijn te laten zien. In een duo dans liet Roos Belinfante de verwarring en intensiteit zijn van de puberteit. En zo volgden onder andere verliefdheid met een groepsdans van Sense of Bellydance, de combinatie van de zachte kant en de sterke kant van de vrouw door Nansi en de fases van het ouder worden door Hadyr en Marjan.  De kroon op de voorstelling was de laatste dans met lichtjes, waarbij de danseressen door de hele zaal verspreid stonden.

De tweede helft bestond uit diverse gast optredens van onder andere Patrisha Saaida en Moulaya, en groepsoptredens van leerlingen. Organisatrice Layla Lyn sloot de avond af met een bijzondere dans op live muziek, gespeeld door haar vader. Het was een mooi en expressief optreden waarna de feestvreugde los barstte en er lekker gedanst werd op de dansvloer.

Layla Lyn danst op live muziek

Layla Lyn danst op live muziek

Een verslaggever van de krant interviewed verschillende deelnemers en schreef een mooi artikel. Een citaat uit het artikel:

Het is zo’n prachtige dans. Er zit een verhaallijn in en het is een viering van het vrouw-zijn. Dat veel van ons wat ouder zijn, helpt alleen maar. Door de levenservaring kun je verhalen nog beter uitbeelden en wat meer rondingen zijn bij het buikdansen geen problem.

Lees de rest van het artikel op de website van het Noordhollands Dagblad.

Verslag Regenboog feest Noordhollands Dagblad

Verslag Regenboog feest Noordhollands Dagblad

Advertenties

One thought on “Terugblik op regenboogfeest Wijk aan Zee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s