Buikdans zomer workshops in Bussum

bdotb09Deze zomer geven de danseressen van Sense of Bellydance, Roos, Isandria, Sadiya, Layla Lyn, Hadyr en Kyria, verschillende interessante, feestelijke en boeiende workshops.

3 augustus, Hadyr: Ghawazee

Ghawazee is de Egyptische zigeunerdans uit het zuiden van Egypte. Een bijzondere folklore stijl met krachtige, grote heupbewegingen en losse schouder en heupshimmy’s. Er wordt veel geïmproviseerd, zowel solo als tijdens het samen dansen. Tijdens de workshop werken we aan de techniek van specifieke moves met de heupen en verschillende shimmy’s. Daarnaast besteden we tijd aan het samen dansen en improviseren. En we gebruiken de vinger cymbaaltjes, de zills. Deze kun je lenen, als je ze zelf niet hebt.

Het dansen krijgt een extra dimensie met een wijde rok. Heb je er een, neem hem mee!

 

10 augustus, Kyria: Buikdans Spelletjes
Wil je graag zelf thuis oefenen maar weet je niet waar je moet beginnen? Of vragen je vriendinnen of je een keer buikdansles kunt geven en je zoekt een leuke, interactieve manier om samen te dansen? In deze workshop gaan we op een speelse manier lekker aan de gang met buikdans bewegingen en verschillende passen. Geschikt voor beginners, gevorderden en  docenten.

17 augustus, Roos: Buikdans van binnen

Je dans is een genot om naar te kijken als je er zelf heel erg van geniet om het te doen. Dat betekent dus dat je moet dansen zoals dat voor jou van binnen lekker voelt. In deze workshop gaan we aan de hand van praktische oefeningen en opdrachten op zoek naar manieren om je binnenste te laten dansen zodat je buitenkant gaat stralen.

 

24 augustus, Germaine: Ritmes

In deze workshop komen enkele van de meest gebruikte ritmes uit de orientaalse dans aan bod. Door te luisteren, ermee te spelen en er op te dansen leer je ze kennen en herkennen, waardoor je ze als houvast kunt gebruiken in je dans.

 

31 augustus, Layla Lyn: Poi
Een poi is een zacht balletje of gewichtje aan een koord dat je rond zwaait en waar je trucs mee uithaalt. Het valt onder jongleren, vaak met 2 poi’s (1 in elke hand). Er zijn verschillende soorten poi: met een klein sjaaltje (spiraal poi), led lichtballetjes, vuurpoi en een poi met een sluier (voi) waar je prachtig mee kunt dansen.
In de workshop leer je te  bewegen met de poi en hoe met de voi te gebruiken in je dans.

 

7 september, Sadiya: Combo’s American Tribal Style

American Tribal Style (ATS) wordt gedanst in groepen en combineert elementen uit de buikdans en andere dansvormen zoals Indiaas, Afrikaans en Spaans. In oorsprong is het een improvisatiedans, waarbij door zogenaamde cues wordt aangegeven wat de volgende beweging gaat worden, maar uiteraard kunnen ATS-moves ook in een solodans of choreografie toegepast worden. In het eerste deel van de workshop leren we een aantal eenvoudige basisbewegingen en manieren waarop je al improviserend als groep hiermee kunt spelen. In het tweede deel gaan we in op een aantal combo’s die we kunnen inpassen in een solo-performance of groepschoreografie. Neem een wijde rok mee, want er gaat veel gezwierd en gezwaaid worden in deze les.
Wanneer: woensdagavond 3, 10, 17, 24, 31 augustus en 7 september

Hoe laat: van 20.00 tot 22.00 uur.

Kosten: 20 euro per keer, €110,- voor alle 6 de workshops.

Locatie: studio Roos Belinfante, Lammert Majoorlaan 18bis in Bussum

Meer info en opgave: roosbelinfante@hotmail.com , www.roosbelinfante.nl

Of bel: 035/6838767 of 06/10473064

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s