Zomerworkshops met Sense of Bellydance

sob les 01

29 juli, Hadyr: Khaleegy

Khaleegymoves zijn dynamisch en expressief. Het bekende haarzwaaien, de torso draai en de specifieke handgebaren worden steeds vaker toegepast in het buikdansen. Ze zijn een welkome aanvulling op je repertoire. Je leert lopen met kleine hoofbewegingen, haarzwaaien, specifieke pasjes en elegante handgebaren. We werken aan combinaties die je makkelijk kun toepassen als je op Arabische muziek danst.

5 augustus, Sadiya: Liquid Fusion
Liquid Fusion combineert buikdans met elementen uit de hiphop. In deze workshop leren wij ´hoekige´ staccato-technieken (popping, locking, tutting en strobing) en golvende bewegingen (waving). Wij combineren deze technieken met buikdans en maken een kleine choreografie waarin zowel buikdans als hiphop zit.

12 augustus, Isandria: Expressie en emotie in buikdans

In deze workshop gaan we op zoek naar wat jij wilt uitdrukken in het buikdansen. Welk verhaal wil jij in deze dans vertellen en waarom? Kies van te voren een muziekje uit dat weergeeft wat jij wilt uitdrukken en neem dit mee. Ik neem jullie door het scala van emoties en expressies mee in het dansen en geef je tips en tricks hoe je bezieling aan je dans kunt geven.

19 augustus, Nansi:Lichaamsbewustzijn en Buikdansen

Aan den lijve ervaren hoe het is om mee te gaan in de stroom van de muziek en toch de tijd even stop te zetten. Voel de kracht van je centrum en de aantrekkingskracht van de aarde. Ritme en regelmaat wisselen af met melodie en mijmering. Buikdansen is meer dan een oosters schilderijtje. Verbind buiten en binnen met elkaar en verken de verschillende kanten van je lichaam. Vanuit mijn eigen ervaringen, ga ik een aantal buikdansbewegingen samen met jullie opnieuw ontdekken en verdiepen. Dit kan eventueel in een aantal alternatieve buikdanscombinaties uitmonden.

prenancy 02 white26 augustus, Kyria: Buikdansen en zwangerschap (ook voor niet zwangere danseressen!)
Buikdansen past perfect bij het steeds veranderende vrouwenlichaam. Een bijzondere periode waarin er veel verandert is tijdens de zwangerschap. Buikdansen helpt om je lichaam beter aan te voelen en in contact te blijven met jezelf: voor, tijdens en na de zwangerschap. Maar wat verandert er dan in je lichaam en welke aanpassingen moet je maken? Handig om te weten voor jezelf, je vriendin/zus/dochter en harstikke leuk om samen te doen! Voor deze workshop hoef je niet zwanger te zijn.
We doorlopen de verschillende fases, waarbij uitgelegd wordt welke invloed fysieke en emotionele veranderingen hebben op ons lichaam. Welke bewegingen zijn veilig en voelen fijn? Klopt het dat buikdansen helpt om de pijn tijdens de zwangerschap te verlichten? Hoe voelt dat, buikdansen met een baby in je buik? En hoe is het om na de bevalling te buikdansen?

2 september, Roos: Zills (kleine vingercymbaaltjes)

Je leert een basisritme ‘klepperen’ en begeleidt je eigen dans! Ook leuk als je al eerder met zills hebt gedanst, er is altijd wel een uitdaging te vinden :-)!

Wanneer: woensdagavond 29 juli, 5, 12, 19, 26 augustus en 2 september

Hoe laat: van 20.00 tot 22.00 uur.

Kosten: 20 euro per keer, €110,- voor alle 6 de workshops.

Locatie: studio Roos Belinfante, Lammert Majoorlaan 18bis in Bussum

Meer info en opgave: roosbelinfante@hotmail.com , www.roosbelinfante.nl

Of bel: 035/6838767 of 06/10473064

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s